leuke kinderfeestjes
ideeën kinderfeestje
kinderfeestje organiseren
voorbereiding kinderfeestje
kinderfeestje thuis
kinderfeestje buitenshuis

leuke kindercadeaus
leuk cadeau voor kinderen
afscheidscadeau kinderfeestje

kinderfeest feestartikelen
feestartikelen kinderfeestje
feestartikelen op leeftijd
thema feestartikelen

kinderfeest uitnodigingen
uitnodiging kinderfeestje

kinderspelletjes
kinderfeest spelletjes binnen
kinderfeest spelletjes buiten
knutselen met kinderfeestje
cupcakes en koekjes bakken
spelletjes cadeau uitpakken

leuke kinderfeest tips
leuke verjaardag plaatjes
leuke verjaardagsgedichten
leuke verjaardag teksten
leuke verjaardagswensen

thema kinderfeestjes
brandweerfeestje
cupcake feestje
heksenfeestje
hello kitty feestje
piratenfeestje
prinsessenfeestje
ridderfeestje
voetbalfeestje

kleurplaten
leuke kleurplaten kleuren

traktaties
traktaties op school
kinderfeest traktaties en eten
verjaardagstaart

Leuk Afscheidscadeau kinderfeestje

Uitdeelzakjes kinderfeestje, uitdeelzakjes, ideeën uitdeelzakjes, tips uitdeelzakjes, afscheidscadeautje tips.

Het is heel gebruikelijk om kinderen aan het eind van een kinderfeestje een afscheidscadeautje te geven. Meestal vul je waarschijnlijk uitdeelzakjes maar er zijn verschillende leuke manieren om een klein bedankje te geven wanneer de kinderen weg gaan. Om te beginnen, wat geef je als afscheidscadeautje? Snoepjes, ballonnetjes, lollies, kleine speelgoedjes, stickers, verzamelplaatjes, potloden of stiften, kleine boekjes, knikkers, sleutelhangers, enz.. De nadruk ligt op kleine dingen en wanneer je tijdig de aanbiedingen in winkels in de gaten houdt dan hoeft het niet extreem duur te zijn. Inspiratie kun je vinden in het thema van je feestje, vrijwel voor ieder themafeestje zijn leuke uitdeelzakjes te vinden.

We vonden leuke uitdeelzakjes op deze site

Je kunt er ook voor kiezen om zelf uitdeelzakjes te maken of, als knutsel, de kinderen hun eigen uitdeelzakje laten maken. Heel eenvoudig met papieren zakken (het liefst witte), veel stickers, lijm en glitters, stiften/potloden en evt. verf. Zet de naam van het kind in mooie letters op de zak en je hebt een heel persoonlijk uitdeelzakje dat je met kleine cadeautjes kunt vullen.

Ideeën voor een afscheidscadeautje

Een afscheidcadeautjes hoeft niet in een uitdeelzakje. Je kunt ook een papieren of plastic bekertje vullen met iets lekkers. Er zijn veel bekertjes die bij een thema passen maar je kunt ook hier de kinderen een eigen bekertje laten versieren die je later vult met een kleinigheid. Een mooi servet erover (anders valt alles er zo weer uit) of verpak de beker in cellofaan met een lint erom.

Hier vind je leuke bekertjes voor een kinderfeestje

Het is ook leuk om kinderen een blijvende herinnering te geven en dat kan o.a. met een tas. Je koopt katoenen tassen (gewone witte met een lang hengsel zoals een gymtas van de lagere school) die je zelf kunt oppimpen of je laat de kinderen hun eigen tas versieren. Je hebt naast de tassen hierbij ook textielverf en textielstiften nodig. Ben je toch van plan om met de kinderen te gaan knutselen dan kan het eindresultaat dus ook het cadeautje zijn. Heb je met de kinderen fotolijstjes versierd dan verpak je het fotolijstje daarna als een cadeautje met cadeaupapier, maar cellofaan is ook mooi, een lint en een klein kaartje met 'Leuk dat je op mijn feestje was!'.

Afscheidscadeautje tips

Bij afscheidscadeautje gaat het om kleine cadeautjes, vul daarom eens een ballon met kleine snoepjes. Soms lukt het zelfs om er een klein speelgoedje in te doen maar koop dan wel stevige ballonnen. Je kunt met een watervaste stift de naam van het kind op de ballon schrijven.

Bekijk hier ballonnen voor een kinderfeestje

Een ander leuk idee is om de kinderen een klein boekje te geven waarin je een persoonlijke boodschap schrijft. Boeken kunnen duur zijn maar iedereen kent wel een goedkope boekhandel in de buurt waar je voor een redelijke prijs boekjes kunt kopen. Ligt dit boven je budget dan kun je ook denken aan kleurboekjes met eventueel kleurtjes of stiften. Tenslotte, wat is er leuker dan een echte grabbelton? Neem een ruime kartonnen doos en vul die met proppen of snippers krantenpapier. Daar mag ieder kind dat vertrekt een cadeautje uit grabbelen. Zet de doos bij de voordeur zodat de kinderen het cadeautje thuis uit kunnen pakken.

home © eenkinderfeestje.nl - leuk afscheidscadeau voor een kinderfeestje