leuke kinderfeestjes
ideeën kinderfeestje
kinderfeestje organiseren
voorbereiding kinderfeestje
kinderfeestje thuis
kinderfeestje buitenshuis

leuke kindercadeaus
leuk cadeau voor kinderen
afscheidscadeau kinderfeestje

kinderfeest feestartikelen
feestartikelen kinderfeestje
feestartikelen op leeftijd
thema feestartikelen

kinderfeest uitnodigingen
uitnodiging kinderfeestje

kinderspelletjes
kinderfeest spelletjes binnen
kinderfeest spelletjes buiten
knutselen met kinderfeestje
cupcakes en koekjes bakken
spelletjes cadeau uitpakken

leuke kinderfeest tips
leuke verjaardag plaatjes
leuke verjaardagsgedichten
leuke verjaardag teksten
leuke verjaardagswensen

thema kinderfeestjes
brandweerfeestje
cupcake feestje
heksenfeestje
hello kitty feestje
piratenfeestje
prinsessenfeestje
ridderfeestje
voetbalfeestje

kleurplaten
leuke kleurplaten kleuren

traktaties
traktaties op school
kinderfeest traktaties en eten
verjaardagstaart

Leuke ideeën voor een kinderfeestje

Je kind wordt of is jarig geweest en natuurlijk wil je een spetterend feest geven. Kinderfeestjes zijn leuk om te bedenken en om te organiseren!

Samen met de jarige job kun je, het liefst enkele weken voor het feestje, ideeën gaan bedenken voor het feest. Je kind heeft vast ideeën voor het feestje en samen kunnen jullie bedenken hoe het feest eruit gaat zien en niet te vergeten, wat haalbaar is.

Waar moet je aan denken? Ga je een feestje thuis geven of liever juist een feest buiten de deur? Misschien is het leuk om een feestje rond een thema te organiseren?

Hoeveel kinderen ga je uitnodigen, welke datum is geschikt, heb je extra hulp of vervoer nodig? Wat de datum betreft, prik geen datum in de vakantie en zorg er in ieder geval voor dat de allerbeste vriendjes en vriendinnetjes aanwezig kunnen zijn.

Kijk ook wanneer andere kinderfeestjes gegeven worden, het is voor een kind niet leuk wanneer uitnodigingen worden afgeslagen omdat er gelijktijdig een ander kinderfeest is.

Kinderfeestje thuis of juist niet thuis

In de race om het leukste, hipste en coolste kinderfeestje valt een kinderfeestje thuis vaak buiten de boot. En laten we eerlijk zijn, niet iedere ouder/verzorger staat te springen om de woonkamer op te ruimen na een kinderfeestje van een groep 8-jarigen.

Wanneer je na weken nog gesmolten chocolade uit je bank zit te deppen lijkt een feestje buiten de deur ineens heel aantrekkelijk. Maar wanneer je op de kosten wilt letten en je hebt voldoende ruimte in huis of in de tuin dan is een kinderfeestje thuis een aanrader. (Over de bank leg je gewoon een oud kleed) In plaats van een indoor-speeltuin kun je zelf spelletjes bedenken, leuke knutselactiviteiten inkopen en het hele feestje zelf indelen.

De leukste decoraties en feestartikelen voor een kinderfeest vonden we hier.

Zet eens een parcours uit in je tuin, maak een speurtocht, haal alle Oudhollandse spelletjes uit de kast, maak van je woonkamer een echt rovershol, prinsessenkasteel of beautysalon.

Groot voordeel is dat je ook niet na hoeft te denken over het vervoer van de kinderen.

Planning is alles voor een kinderfeest

Begin een week of zes voor het kinderfeestje met de voorbereidingen. Bedenk of jullie een feest thuis gaan geven of buiten de deur. Zeker wanneer je een activiteit buiten de deur zoekt moet je vroegtijdig gaan boeken. Sommige bedrijven die kinderfeestjes organiseren zitten weken van tevoren volgeboekt. Maak de gastenlijst en bel de ouders van de beste vriendjes of vriendinnetjes of die op de feestdatum kunnen. Ongeveer een week of drie voor het feestje kunnen de uitnodigingen de deur uit. Bedenk wat je de kinderen te eten wilt geven, welke decoraties je wilt gebruiken en welke spelletjes jullie gaan doen.

Maak hier leuke en originele uitnodigingen voor een kinderfeestje!

Maak voor jezelf een soort planning voor de middag, een tijdschema. Het lijkt overdreven maar tijdens het feestje zul je merken dat je er blij mee bent. Vraag rond deze tijd ook hulp wanneer je die nodig denkt te hebben. Vergeet tenslotte niet te vragen naar allergieën. Bij vrijwel ieder kinderfeestje krijg je te maken met een kind dat niet alles mag eten of drinken. Het is goed om dat ruim op tijd te weten zodat je kunt nadenken over alternatieven.

Voor de planning van het kinderfeestje hebben we een handig uit te printen stappenplan voor je gemaakt. Deze vind je hier

home © eenkinderfeestje.nl - leuke ideeën voor een kinderfeestje