leuke kinderfeestjes
ideeën kinderfeestje
kinderfeestje organiseren
voorbereiding kinderfeestje
kinderfeestje thuis
kinderfeestje buitenshuis

leuke kindercadeaus
leuk cadeau voor kinderen
afscheidscadeau kinderfeestje

kinderfeest feestartikelen
feestartikelen kinderfeestje
feestartikelen op leeftijd
thema feestartikelen

kinderfeest uitnodigingen
uitnodiging kinderfeestje

kinderspelletjes
kinderfeest spelletjes binnen
kinderfeest spelletjes buiten
knutselen met kinderfeestje
cupcakes en koekjes bakken
spelletjes cadeau uitpakken

leuke kinderfeest tips
leuke verjaardag plaatjes
leuke verjaardagsgedichten
leuke verjaardag teksten
leuke verjaardagswensen

thema kinderfeestjes
brandweerfeestje
cupcake feestje
heksenfeestje
hello kitty feestje
piratenfeestje
prinsessenfeestje
ridderfeestje
voetbalfeestje

kleurplaten
leuke kleurplaten kleuren

traktaties
traktaties op school
kinderfeest traktaties en eten
verjaardagstaart

Traktaties en eten voor een kinderfeestje

Wanneer je na gaat denken over het eten en de kindertraktaties voor een kinderfeestje bedenk dan eerst het volgende. Geef je een kinderfeestje tussen maaltijden of haal je de kinderen van school en moet je zeker een lunch maken.

Wanneer een kinderfeestje tot een uur of zes duurt moet je gaan denken aan een diner. Wil je dit liever niet dan is een kinderfeestje tussen ongeveer half 2 en 5 een beter idee. Natuurlijk kun je ook voor een kinderfeestje in de ochtend kiezen en net voor lunchtijd stoppen.

Bij een kinderfeestje gaat het vooral om lievelingseten, ga met je feestvarken zitten en vraag naar het favoriete eten. Meestal weet je dat wel zo ongeveer maar het is leuk wanneer de jarige zijn of haar eigen traktaties mag bepalen.

Kijk daarna samen wat haalbaar en betaalbaar is. Maak het vooral niet te ingewikkeld, misschien ben je wel een keukenprinses maar heb je de tijd om tijdens of voor een feestje alles zelf te maken?

Eten voor kinderfeestje

Het sleutelwoord bij het kiezen voor het eten is, eenvoudig. Gelukkig houden kinderen daarvan. Ga je samen met de kinderen tussen de middag eten denk dan aan sandwiches.

Wit brood in punten gesneden met daartussen kaas, vlees en heel beperkt zoetigheid. Daarnaast snoeptomaatjes, komkommer in dunne plakjes, blokjes kaas en kleine worteltjes. Eventueel kun je wat bakjes op de tafel zetten om te 'dippen' in mayo of ketchup.

Een variant op het Amerikaanse 'fairy bread' staat ook leuk op tafel. Snij van plakken casinobrood de korsten en maak dan vier punten van een plak. Bestrijk de driehoekjes met boter en strooi daar vruchtenhagelslag op. Het origineel is met wat wij 'discodip' noemen (die op ijsjes) maar dat is soms moeilijk te krijgen.

Verschillende kleuren vruchtenhagel heeft hetzelfde effect. Schenk er melk of eventueel ranja bij. Het goedkoopste is natuurlijk om grote pakken te nemen en die in te bekers schenken. Het handigste is om pakjes met rietjes te kopen, het is iets duurder maar wanneer de eerste beker over de tafel gaat (en die gaat!) zul je nog eens aan ons advies denken.

Leuke en lekkere traktaties voor kinderfeestjes

Bij een kinderfeestje hoort natuurlijk verjaardagstaart, daarvoor klik je hier. Wissel tijdens een kinderfeestje regelmatig hartig met zoet af en ga meer voor het eerste dan het laatste. Als tussendoortje kun je ook fruitspiesjes maken met druiven, aardbeien, ananas en ander fruit eventueel aangevuld met een blokje kaas of opgerold stukje ham ertussen.

De meeste kinderen zijn dol op chips tussendoor en kies voor twee grote zakken die je in verdeeld over bekertjes of schaaltjes.

Vergeet ook niet het ijs! Kinderen vinden het heerlijk en het maakt niet uit of het zomer of winter is. Je kunt gewoon een literpak vanille-ijs kopen, deze in kleine bakjes doen en versieren met hagelslag of bijvoorbeeld m&m's. Voor het drinken kun je bij de pakjes sap blijven of zelf een karaf ranja maken. Schenk het in plastic of papieren bekertjes, het scheelt je een enorme afwas en je kunt op iedere beker de naam van het kind schrijven.

In de drukte van het feest vergeten veel kinderen welke beker ze gebruikten. Als laatste, vraag naar allergieën! Het is leuk wanneer alle kinderen hetzelfde kunnen eten en drinken, met kleine aanpassingen voor kinderen met een allergie is dit goed te doen, je moet het alleen wel weten.

home © eenkinderfeestje.nl - traktaties en eten voor kinderfeestjes