leuke kinderfeestjes
ideeën kinderfeestje
kinderfeestje organiseren
voorbereiding kinderfeestje
kinderfeestje thuis
kinderfeestje buitenshuis

leuke kindercadeaus
leuk cadeau voor kinderen
afscheidscadeau kinderfeestje

kinderfeest feestartikelen
feestartikelen kinderfeestje
feestartikelen op leeftijd
thema feestartikelen

kinderfeest uitnodigingen
uitnodiging kinderfeestje

kinderspelletjes
kinderfeest spelletjes binnen
kinderfeest spelletjes buiten
knutselen met kinderfeestje
cupcakes en koekjes bakken
spelletjes cadeau uitpakken

leuke kinderfeest tips
leuke verjaardag plaatjes
leuke verjaardagsgedichten
leuke verjaardag teksten
leuke verjaardagswensen

thema kinderfeestjes
brandweerfeestje
cupcake feestje
heksenfeestje
hello kitty feestje
piratenfeestje
prinsessenfeestje
ridderfeestje
voetbalfeestje

kleurplaten
leuke kleurplaten kleuren

traktaties
traktaties op school
kinderfeest traktaties en eten
verjaardagstaart

Kinderfeestje buitenshuis vieren

Leuke tips om een kinderfeestje buitenshuis te vieren.

Voor een kinderfeestje buiten de deur zijn er heel veel mogelijkheden, van speeltuinen tot grote pretparken, van het buitenbad in de buurt tot een subtropisch zwemparadijs, van de kinderboerderij tot een dierentuin, van de bioscoop tot een theatervoorstelling.

Wil je een feestje buitenshuis gaan vieren dan moet je in sommige gevallen al vroeg beginnen met de organisatie.

Populaire kinderfeestjesaanbieders zitten al snel volgeboekt en wanneer je echt moet reserveren dan wil je ook wel graag het aantal kinderen weten.

Vraag dus op tijd aan ouders van kinderen of ze op de feestdatum kunnen en leg ook gelijk de datum vast. (de officiële uitnodigingen komen later wel)

Daarnaast zul je vervoer moeten regelen, ga je met auto's, misschien op de fiets, pak je samen de bus of kunnen jullie samen lopen. Overigens kun je ouders ook vragen om hun kinderen bij de feestlocatie af te zetten maar de afstand moet dan niet te groot zijn.

Ideeën voor een kinderfeestje buitenshuis

We schreven het al, voldoende keuze wanneer het om kinderfeestjes gaat.

De keuze wordt alleen beperkt door wat het feestvarken zelf graag wil, natuurlijk het budget en het aantal kinderen dat je wilt uitnodigen. Ga je met de kinderen naar een speeltuin in de buurt met misschien een kleine toegangsprijs of wordt het een duurder pretpark? Het is absoluut niet onredelijk om het aantal gastjes aan te passen aan de feestlocatie.

Kies je voor een pretpark dan nodig je minder kinderen uit maar altijd een even aantal.

Dit laatste omdat de meeste attracties in tweetallen gaan, het is niet leuk wanneer één kind steeds apart in een attractie moet. De meeste kinderen zijn dol op een zwembad, maar met hele jonge kinderen naar een bad gaan is voor de meeste ouders een stressvolle middag.

Een speeltuin is in de zomermaanden geweldig maar het weer kan ook dan een spelbreker zijn, wil je dit voorkomen dan kies je voor een indoorspeeltuin of overdekt speelparadijs.

Kinderfeestje buitenshuis organiseren

De feestlocatie gereserveerd, het vervoer geregeld en alle vriendjes en vriendinnetjes kunnen op de door jullie gekozen datum?

Het laatste waar je dan nog aan moet denken is het eten en drinken. In veel gevallen hoeft dat niet omdat de prijs inclusief eten en drinken is en je zelfs geen eigen snacks mee mag nemen. Maar mag dit wel dan ben je vaak goedkoper uit wanneer je zelf zorgt voor traktaties.

Het belangrijkste is dat je eten meeneemt dat makkelijk te vervoeren is. Een verjaardagstaart zit er niet echt in maar kleine cupcakes of feestkoekjes zijn wel makkelijk om mee te nemen.

Daarnaast een groot kleed waar de kinderen op kunnen zitten en voldoende plastic/papieren borden, bekers en evt. bestek.

Kun je ergens een vast plekje vinden dan kun je daar alles neerzetten maar wanneer je echt met de kinderen mee moet lopen neem dan een tas met wielen mee. Een hele dag met een rugzak of grote tas lopen is voor velen geen pretje.

home © eenkinderfeestje.nl - kinderfeestje buitenshuis, leuke tips voor een kinderfeestje buitenshuis