leuke kinderfeestjes
ideeën kinderfeestje
kinderfeestje organiseren
voorbereiding kinderfeestje
kinderfeestje thuis
kinderfeestje buitenshuis

leuke kindercadeaus
leuk cadeau voor kinderen
afscheidscadeau kinderfeestje

kinderfeest feestartikelen
feestartikelen kinderfeestje
feestartikelen op leeftijd
thema feestartikelen

kinderfeest uitnodigingen
uitnodiging kinderfeestje

kinderspelletjes
kinderfeest spelletjes binnen
kinderfeest spelletjes buiten
knutselen met kinderfeestje
cupcakes en koekjes bakken
spelletjes cadeau uitpakken

leuke kinderfeest tips
leuke verjaardag plaatjes
leuke verjaardagsgedichten
leuke verjaardag teksten
leuke verjaardagswensen

thema kinderfeestjes
brandweerfeestje
cupcake feestje
heksenfeestje
hello kitty feestje
piratenfeestje
prinsessenfeestje
ridderfeestje
voetbalfeestje

kleurplaten
leuke kleurplaten kleuren

traktaties
traktaties op school
kinderfeest traktaties en eten
verjaardagstaart

Kinderfeestje organiseren, leuke tips voor de organisatie van een kinderfeestje

Kies een thema voor het kinderfeestje: Het lijkt onnodig maar het kiezen van een thema voor een feestje maakt de hele organisatie eenvoudiger. Je kunt alles vrijwel ophangen aan dat thema: decoraties, traktaties, cadeautjes, spelletjes, knutsels, enz.. Het maakt niet uit of je een thuisfeestje organiseert of hebt besloten om de kinderen mee te nemen naar de bioscoop of het zwembad. Je kind heeft misschien een favoriete tv-serie, dol op voetbal of gaat liever voor een stoer cowboyfeest.

Alles voor een themafeest vind je hier

Kies tijd, plaats en het aantal kinderen: Om te beginnen, er is een soort van 'regel' voor het aantal gastjes, je nodigt evenveel gastjes uit als de leeftijd van het kind, maar dat ligt aan meer factoren dan een simpel optelsommetjes. Meestal kun je bij een thuisfeestje meer kinderen uitnodigen dan wanneer je naar een duur pretpark gaat. Misschien vind je kind een klein feestje met alleen zijn/haar allerbeste vriendjes leuker. Voor een slaapfeestje van een achtjarige kun je vier gasten ook voldoende vinden. Handig is om in ieder geval om op een even aantal kinderen uit te komen.

Uitnodigingen en decoraties maken voor een kinderfeest

Uitnodigingen kun je volop bestellen, zelf knutselen of samen met het feestvarken maken. Vermeld op de uitnodigingen de datum, de tijden, de locatie, of je met de kinderen frietjes gaat eten o.i.d. en of de kinderen weer opgehaald moeten worden of worden thuisgebracht. Vraag eventuele allergieën te melden en het is ook handig om een lijst te maken met telefoonnummers van ouders. Breng de uitnodigingen thuis of geef ze op het schoolplein, nooit uitnodigingen uitdelen in de klas. Veel scholen vinden dat niet prettig en het is niet leuk voor kinderen die niet worden uitgenodigd.

Maak hier zelf zelf fotokaarten als uitnodiging voor een kinderfeestje

Zoek decoraties die bij het thema passen dat je hebt gekozen. Er zijn veel winkels met feestartikelen maar je kunt ze ook zelf,of samen met het feestvarken, maken. Een ander idee is om het feestje te laten draaien om het versieren van de kamer. Je koopt voldoende papier, ballonnen, verf (uitwasbaar), vlaggen, maskers, lampionnen, enz.. Aan het eind van het feest heb je een schitterend versierde woonkamer of tuin!

Alle decoraties voor een kinderfeest vind je op deze site

Organiseer activiteiten, eten en drinken

Rondom ieder thema zijn spelletjes en activiteiten te bedenken. Op een echt prinsessenfeestje maak je natuurlijk kroontjes of juwelenkistjes. De echte piraten willen op schattenjacht en bij een K3feestje horen muziek, dansjes en misschien een karaoke. Maak voor jezelf een schema van binnenkomst tot vertrek maar schiet niet in de stress wanneer het allemaal niet volgens de planning verloopt, geen enkel kinderfeest doet dat.

Leuke tafelkleden, borden, bekers en bestek vind je hier

Al het eten en drinken kun je aanpassen aan het thema. Voor het stoere cowboyfeestje misschien hamburgers en voor een voetbalfeestje een taart met wit en zwart glazuur in de vorm van een voetbal. Houd het vooral simpel: chips, stukjes kaas en worst, spekjes, knakworstjes en ranja. Eten de kinderen ook bij je denk dan aan frietjes, hamburgers, hotdogs of pannenkoeken. Koop plastic bestek, bekers en bordjes want je gewone servies komt niet altijd ongeschonden uit een kinderfeestje en het scheelt een enorme afwas.

Voor de planning van het kinderfeestje hebben we een handig uit te printen stappenplan voor je gemaakt. Klik hier om het stappenplan te lezen en uit te printen.

home © eenkinderfeestje.nl - kinderfeestje organiseren, leuke tips om een leuk kinderfeestje te organiseren