leuke kinderfeestjes
ideeën kinderfeestje
kinderfeestje organiseren
voorbereiding kinderfeestje
kinderfeestje thuis
kinderfeestje buitenshuis

leuke kindercadeaus
leuk cadeau voor kinderen
afscheidscadeau kinderfeestje

kinderfeest feestartikelen
feestartikelen kinderfeestje
feestartikelen op leeftijd
thema feestartikelen

kinderfeest uitnodigingen
uitnodiging kinderfeestje

kinderspelletjes
kinderfeest spelletjes binnen
kinderfeest spelletjes buiten
knutselen met kinderfeestje
cupcakes en koekjes bakken
spelletjes cadeau uitpakken

leuke kinderfeest tips
leuke verjaardag plaatjes
leuke verjaardagsgedichten
leuke verjaardag teksten
leuke verjaardagswensen

thema kinderfeestjes
brandweerfeestje
cupcake feestje
heksenfeestje
hello kitty feestje
piratenfeestje
prinsessenfeestje
ridderfeestje
voetbalfeestje

kleurplaten
leuke kleurplaten kleuren

traktaties
traktaties op school
kinderfeest traktaties en eten
verjaardagstaart

Leuke cadeau uitpakken spelletjes

Cadeautjes uitpakken hoort bij een kinderfeestje maar hoe pak je dat op een leuke manier aan? We hebben een paar ideeën voor je op een rij gezet.

Eerst de grote verjaardagscadeautjes tip: zet op ieder cadeautje de naam van de gever.

Dit doe je gelijk wanneer de kinderen binnenkomen. Niet alle kinderen weten precies wat ze geven of raken door de spanning een cadeautje kwijt.

Het beste is om de cadeautjes al bij de deur te voorzien van naam en in een grote mand te doen. Er zijn een aantal spelletjes om daarna de cadeautjes uit te pakken.

Warm of koud

De jarige moet even de kamer uit terwijl de andere kinderen hun cadeautje ergens in de tuin/woonkamer of in je hele huis verstoppen. Daarna moet de jarige de cadeautjes proberen te zoeken terwijl de gasten 'warm' (bijna een cadeautje) of 'koud' (niet eens in de buurt) roepen. Pak het cadeautje dat gevonden is uit en ga weer door naar een ander cadeautje.

Spelletjes in de kring

Laat de kinderen in een kring gaan zitten. Zet de mand met cadeautjes in het midden. Laat de jarige naast de mand zitten en een cadeautje kiezen uit de mand. Het feestvarken geeft het cadeautje aan iemand uit de kring. Die mag (voorzichtig) schudden en voelen en raden wat in het pakje zit. Daarna doorgeven aan de volgende in de kring en zo verder. Wanneer iedereen een poging heeft gedaan (behalve de gever natuurlijk, die weet wat in het pakje zit) mag de jarige het cadeautje uitpakken. Wie goed heeft geraden krijgt een punt, wanneer alle pakjes zijn uitgepakt worden de punten opgeteld en is er een winnaar!

Een andere kring variant

Iedereen gaat in een kring zitten met een cadeautje in de hand. Wanneer de muziek begint te spelen worden de cadeautjes doorgegeven. Wanneer de muziek stopt mag de jarige het cadeautje uitpakken wat hij/zij in handen heeft.


Meer spelletjes om cadeaus uit te pakken, dit kun je ook doen met kleden, ballonnen en touwtje trekken

Onder een kleed

Leg een groot kleed op de vloer en laat de gasten hun cadeautjes onder het kleed leggen. De jarige mag steeds een cadeautje onder het kleed vandaan halen.

Met ballonnen

Maak naamkaartjes (hele kleine) met de naam van alle gasten, stop deze opgevouwen in een ballon en blaas deze op. De jarige mag proberen de ballon kapot te trappen, het naamkaartje eruit halen en het cadeautje uitpakken van diegene wiens naam op het kaartje staat.

Touwtje trekken

Bind aan ieder cadeautje een vrij lang touw. Laat de kinderen in een halve kring zitten met de jarige ervoor. Ieder kind kan zijn eigen cadeautje op schoot houden. De touwtjes worden in een bos verzameld en de jarige mag voorzichtig aan een van de draden trekken. Het cadeautje wordt vanzelf naar het feestvarken toegetrokken.

home © eenkinderfeestje.nl - cadeau uitpakken spelletjes