leuke kinderfeestjes
ideeën kinderfeestje
kinderfeestje organiseren
voorbereiding kinderfeestje
kinderfeestje thuis
kinderfeestje buitenshuis

leuke kindercadeaus
leuk cadeau voor kinderen
afscheidscadeau kinderfeestje

kinderfeest feestartikelen
feestartikelen kinderfeestje
feestartikelen op leeftijd
thema feestartikelen

kinderfeest uitnodigingen
uitnodiging kinderfeestje

kinderspelletjes
kinderfeest spelletjes binnen
kinderfeest spelletjes buiten
knutselen met kinderfeestje
cupcakes en koekjes bakken
spelletjes cadeau uitpakken

leuke kinderfeest tips
leuke verjaardag plaatjes
leuke verjaardagsgedichten
leuke verjaardag teksten
leuke verjaardagswensen

thema kinderfeestjes
brandweerfeestje
cupcake feestje
heksenfeestje
hello kitty feestje
piratenfeestje
prinsessenfeestje
ridderfeestje
voetbalfeestje

kleurplaten
leuke kleurplaten kleuren

traktaties
traktaties op school
kinderfeest traktaties en eten
verjaardagstaart

Leuke tips voor traktaties op school

Trakteren is natuurlijk ontzettend leuk wanneer je jarig bent!

Trakteren hoort bij je verjaardag en maakt de dag extra feestelijk. De meeste scholen hebben regels voor het trakteren, vaak vind je die in de schoolgids. De meesters en juffen zullen vooral wijzen op gezonde traktaties, ook daarin heb je voldoende keuze, denk maar aan kaas, vlees, rozijntjes en allerlei stukjes fruit.

Vraag vooraf wat de schoolregels zijn m.b.t. het trakteren wanneer je die niet in de schoolgids vindt, op welke momenten er getrakteerd mag worden en of er kinderen zijn met allergieën. Daarnaast, hoeveel kinderen zitten er in de klas, worden alle juffen en meesters ook getrakteerd en zijn er op dezelfde dag nog meer kinderen jarig.

Over dit laatste, het is leuk om te trakteren, om even in het middelpunt van de belangstelling te staan en het liefst wil je dan alleen voor de klas staan met je traktatie.

Daarom vinden veel kinderen het helemaal niet erg om het trakteren een dagje uit te stellen wanneer er meerdere jarigen zijn op één dag.

Zelf traktatie maken

Het is wel een beetje traditie, je maakt traktaties zelf.

Sommige ouders zijn geniaal hierin en anderen zien er als een berg tegenop. Bedenk vooraf dat het geen wedstrijd is wie de mooiste traktatie maakt en dat het de kinderen vooral gaat om wat erin zit. Wanneer je niet dol bent op knutselen dan houd je het gewoon eenvoudig.

Overigens op het internet vind je voldoende bouw- en knutseltekeningen om je traktatie in te verpakken, van supersimpel tot redelijk ingewikkeld.

Maak wel alle traktaties gelijk, kinderen gaan toch vergelijken en meestal is wat je klasgenootje krijgt leuker dan wat jij hebt. Traktaties moeten op de meeste scholen gezond zijn, terwijl je kind het liefst trakteert op chips en snoep.

Hier kun je voor een middenweg kiezen, een heerlijk fruitspiesje maar als afsluiter een zoete marshmallow. Maar kinderen vinden gezond ook leuk wanneer het er fantastisch uitziet. Maak een egel met de fruitspiesjes, een meloen omwikkelen met zilverfolie, de spiesjes erin prikken en ogen en snuit op het folie tekenen.

Traktaties voor kinderen

Haal je inspiratie uit het seizoen, uit de favoriete tv-serie van je kind of, wanneer je een themafeestje geeft, uit het thema van het feestje.

Net voor sinterklaas kun je trakteren op pepernoten (niet zo heel ongezond), maak kleine pietenzakjes van stof of papier (crêpepapier) en sluit het met een lint.

In de herfst kun je kleine paddenstoeltjes maken.

Kwarteleitjes halveren (je kunt het eigeel nog mengen met mayo en een beetje zout en de eitjes hiermee vullen), kleine tomaatjes halveren en als 'hoedje' op de eitjes zetten. De stippen maak je van mayonaise, even een satéprikker in mayo dippen en op de tomaatjes drukken.

Geeft je kind een echt piratenfeest? Maak dan van een grote doos of vellen stevig karton een piratenschip. Je kunt de traktaties daarin 'verstoppen', trouwens meestal vinden kinderen het leuk om mee te helpen!

Voor een prinsessenfeest maak je een kasteel gevuld met de traktaties.

home © eenkinderfeestje.nl - leuke tips voor traktaties op school